Θα την δοκίμαζες;
Στον γαστρονομικό χάρτη της Αττικής, υπάρχουν μέρη που ακολουθούν την παράδοση και μέρη που τη δημιουργούν από την αρχή. Το «Γίδι» στη Μεταμόρφωση ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Εκεί που οι λάτρεις του κρέατος ορκίζονται στις κοπές και την ποιότητα των πρώτων υλών, μια νέα ανακάλυψη έρχεται να κάνει κυριολεκτικά «πάταγο» και να διχάσει –με την καλή έννοια– τους ουρανίσκους: η Πίτσα Προβατίνας. Ναι, καλά διαβάσατε. Το απόλυτο των ελληνικών κρεάτων, η προβατίνα, εγκαταλείπει για λίγο τη σχάρα και το χαρτί του χασάπη και «κάθεται» πάνω σε ζύμη, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.
Η «επανάσταση» της προβατίνας: Από τη σούβλα στο… φούρνο
Η ιδέα μπορεί να ακούγεται τολμηρή, ίσως και ιερόσυλη για τους παραδοσιακούς, αλλά στο «Γίδι» τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Η πίτσα προβατίνας δεν είναι ένα απλό πείραμα, αλλά μια σπουδή πάνω στη γεύση. Φανταστείτε μια χειροποίητη ζύμη, η οποία υποδέχεται το βαθιά νόστιμο, λιπαρό και γεμάτο εντάσεις κρέας της προβατίνας, το οποίο έχει μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί όλη τη νοστιμιά του χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά.


Δημοσίευση σχολίου
0 Σχόλια