Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Νεκρός 14χρονος από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Είχε κολυμπήσει σε μολυσμένο νερό

 


Ένα 14χρονο αγόρι στην Ινδία πέθανε την Πέμπτη από μόλυνση που προκλήθηκε από μια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέ φαλο. Φέρεται να προσβλήθηκε ενώ κολυμπούσε σε μολυσμένο νερό.

Ο έφηβος, ονόματι Midrul, φέρεται να είχε πάρει το παράσιτο ενώ έκανε μπάνιο σε μια λίμνη στο Kozhikode της Κεράλα, σύμφωνα με το India Today. Στη συνέχεια εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο στις 24 Ιουνίου αφού άρχισε να έχει συμπτώματα λοίμωξης.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη ζωή του. Είναι ο τρίτος θάνατος που σχετίζεται με αμοιβάδα στην περιοχή σε λιγότερο από δύο μήνες.

Τα άλλα θύματα ήταν ένα πεντάχρονο κορίτσι από το Malappuram στις 21 Μαΐου και ένα 13χρονο κορίτσι Kannur που πέθανε στις 25 Ιουνίου, ανέφεραν οι Economic Times.

amoivadaamoebic meningoencephalitis 043339443

Ο Midrul φέρεται να είχε μολυνθεί από τη Naegleria fowleri, τη διαβόητη πια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη μύτη των ανθρώπων και προκαλεί τον όλεθρο στον εγκέφαλό τους. Υπέφερε συγκεκριμένα από πρωτοπαθή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM), μια κατάσταση που προκαλεί την καταστροφή του εγκεφαλικού ιστού και το πρήξιμο του εγκεφάλου, σύμφωνα με τα  Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα συμπτώματα μόλυνσης από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Αυτή η μικροσκοπική αμοιβάδα βρίσκεται παγκοσμίως σε θερμά σώματα γλυκού νερού, συμπεριλαμβανομένων των λιμνών, των ποταμών και ακόμη και των κακοσυντηρημένων πισινών. Δεν μπορεί να επιβιώσει στο αλμυρό νερό ούτε μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο.

Τα συμπτώματα — που εμφανίζονται γενικά μεταξύ μίας και 12ης ημέρας μετά τη μόλυνση — αρχικά περιλαμβάνουν σοβαρό πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και έμετο πριν προχωρήσουν σε άκαμπτο λαιμό, επιληπτικές κρίσεις και κώμα.

Η μόλυνση είναι θανατηφόρα στο 97% των περιπτώσεων, με τους θανάτους να συμβαίνουν συνήθως λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έναρξη των αρχικών συμπτωμάτων. Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί μόνο πέντε επιζώντες του PAM στη Βόρεια Αμερική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad